У березні Запорізька обласна інфекційна лікарня придбала засобів захисту на 2,6 млн грн – ProZorro

Запорізька обласна інфекційна лікарня у березні провела шість тендерів на придбання медичних засобів захисту на загальну суму 2,6 мільйона гривень. Про це свідчать дані публічної системи закупівель ProZorro.

Всі тендери відбулись, починаючи з 25 березня. За результатом їх проведення лікарня придбала 25 350 пар оглядових рукавичок, 9650 комплектів протиепідемічного одягу, 600 захисних окулярів та 1727 респіраторів різного класу захисту.

Усі комплекти протиепідемічного одягу на майже 2,22 мільйона гривень інфекційній лікарні поставить ПП «Релакс», зареєстроване у м. Дніпрі. Ціна одного костюму складе 229,25 грн. Раніше повідомлялося, що саме цей постачальник з початком епідемії збільшив на 40% ціни на хірургічні халати, які у березні цього року закупило НКП «Бердянське територіальне медичне об’єднання». У вказаному медичному закладі також лікуватимуть хворих на коронавірус.

ПП «Релакс» належить Ілоні Кандахаровій. Керує підприємством Тетяна Могиленко, яка, крім того, є засновницею ТОВ «Курс-1» – фірми, що спеціалізується на оптовій торгівлі чорними та кольоровими металами в первинних формах та напівфабрикатами з них.

Інші товари, а саме оглядові рукавички, респіратори та захисні окуляри на загальну суму 382 тис грн., обласній інфекційній лікарні поставить ФОП Нетяга Лілія Дмитрівна та ТОВ «Українська інноваційна компанія «Запоріжжя», яке належить Геннадію Нетязі та Олені Воловіковій. Геннадій Нетяга – це засновник запорізької ТОВ “Діасервіс”, яке володіє сіткою однойменних діагностичних центрів «Діасервіс».

При цьому вартість одних окулярів у цих постачальників коливається від 15,6 до 16,56 гривень за штуку. Оглядові рукавички одного й того самого виробника офіційно коштують 2,63 грн – у ТОВ “Українська інноваційна компанія “Запоріжжя” та 4,88 грн – у ФОП Нетяга Лілія Дмитрівна за пару. Тобто, майже на 50% дорожче.

Нагадаємо, згідно наказу Департаменту охорони здоровья Запорізької ОДА, «Обласну клінічну інфекційну лікарню» Запорізької обласної ради було визначено лікарнею, яка першочергово шпиталюватиме хворих на коронавірус у Запоріжжі. Раніше «Запорізький проект розслідувань» повідомляв про гострий дефіцит в лікарні медичних захисних засобів. Зокрема, в медичному закладі станом на 23 березня були повністю відсутні ізоляційні халати, бахіли, медичні фартухи та респіратори необхідного класу захисту. Разом з тим, потреба у респіраторах складає 640 штук на добу.

Зведену статистику укладених договорів обласною інфекційною лікарнею у березні можна переглянути в архіві «Запорізького проекту розслідувань» – за цим посиланням.

Ми у Facebook

Наш канал у Телеграм – тут ми публікуємо новини першими.