У Запоріжжі медика “Запорізької обласної клінічної лікарні” затримали на одержанні хабара

20 серпня правоохоронці затримали на одержанні хабара лікаря «Запорізької обласної клінічної лікарні». За повідомленнями, він вимагав 700 доларів, щоб визнати мешканця Запоріжжя непридатним до військової служби. Виявилось, що за кілька днів до затримання суд присудив цьому ж лікарю штраф – за підбурювання до дачі хабара.

Про це йдеться в ухвалі Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя від 21 серпня 2020 року.

17 серпня цього року лікар-невропатолог «Запорізької обласної клінічної лікарні» був засуджений Комунарським районним судом Запоріжжя за статтею  про підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, – йдеться у судових рішеннях. Тоді йому присудили покарання у вигляді штрафу. Сума штрафу склала 11 900 гривень (700 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). Вирок поки не набув чинності. Три дні потому цього ж лікаря затримали співробітники СБУ та військової прокуратури Запорізького гарнізону. На цей раз — за отримання хабара.

Як повідомили правоохоронці, лікар-невропатолог, який також є членом військово-лікарської комісії Запорізького об’єднаного військового комісаріату, просив надати 700 доларів, щоб визнати мешканця Запоріжжя непридатним до військової служби. На отриманні першої частини хабара у розмірі 200 доларів його і затримали співробітники спецслужб.

20 серпня, у день затримання, лікарю повідомили про підозру у вчиненні правопорушення за статтею про одержання неправомірної вигоди службовою особою ( ч. 1 ст. 368 КК).

Наступного дня Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя обрав для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту (з 22.00 до 6.00) до 20 жовтня 2020 року.

Читайте також: BMW X5 та Toyota майже за мільйон: на чому їздять запорізькі головлікарі