Депутатка Запорізької міськради намагалася відсудити 400 євро та 15 тисяч гривень у авіакомпанії

Мова йде про депутатку Запорізької міської ради від “Опозиційного блоку” Зінаїду Гальчинську. У серпні минулого року вона придбала авіаквитки на рейс з Венеції до Києва. Її рейс відбувся із затримкою. У лютому 2020 року депутатка вирішила судитись через це з авіакомпанією.

Про це відомо із ухвали Шевченківського районного суду міста Києва.

У своєму позові Зінаїда Гальчинська вимагала виплатити грошову компенсацію у сумі 400 євро та відшкодувати 15 тисяч гривень за моральну шкоду. Адже внаслідок запізнення першого рейсу вона спізнилась на рейс з Києва до Запоріжжя.

Зінаїда Гальчинська

У позові Зінаїда Гальчинська зазначила, що постраждала емоційно та фізично. Також вказала, що з 3 до 13 вересня 2019 року перебувала на лікуванні через хвилювання, які вона зазнала 16 серпня 2019 року у зв`язку із затримкою рейсу.

Утім, на суді з’ясувалося, що виписка із медичної карти депутатки не містила інформації про те, що саме затримка рейсу погіршила стан її здоров`я.

У травні 2020 Шевченківський районний суд Києва відмовив Зінаїді Гальчинській у її позових вимогах. Відповідну ухвалу суду оприлюднили 18 червня.

Нагадаємо, минулого року Зінаїда Гальчинська спрямувала зі свого депутатського фонду 25 тисяч гривень своїм помічникам. Раніше вона також фігурувала у скандалі щодо розподілу коштів з депутатського фонду. Ідеться про випадок, коли за рішенням міської ради їй самій надали з бюджету матеріальну допомогу (на лікування). Як згодом з’ясувалося, того ж 2017 року обраниця стала власницею елітного авто Renault Duster вартістю 426 тисяч гривень. Через це на одній із сесій міської ради запорізькі активісти закидали Гальчинську гривнями.

Читайте також: Депутатські фонди Запоріжжя: гроші для доньки обранця та помічників політиків