У Запоріжжі військова частина Нацгвардії закуповувала продукти у фіктивної фірми

Військова частина 3033 Національної гвардії України, яка розташована у Запоріжжі, уклала низку фіктивних договорів на закупівлю продуктів харчування та інших товарів на загальну суму понад 1,1 мільйона гривень. Наразі справу розслідують. 

Про це йдеться в ухвалі Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області.

Згідно з матеріалами слідства, яке знаходиться в провадженні Мелітопольского управління Державного бюро розслідувань, протягом 2016-2017 років військова частина 3033 Нацгвардії України уклала низку фіктивних договорів на закупівлю товарно-матеріальних цінностей. Це були продукти харчування, дрова, посуд та інші товари. Закупівлю здійснили у ТОВ «ТД РЕДСТАР» на загальну суму понад 1,1 мільйона гривень.

Виявилось, що директор ТОВ «ТД РЕДСТАР» насправді не вів фінансово-господарської діяльності та не складав жодних документів бухгалтерської звітності. У листопаді 2017 року набрав законнної сили вирок, за яким його визнали винним та засудили за статтею про фіктивне підприємництво (ст. 205 КК). Зокрема, своїм вироком Жовтневий районний суд Запоріжжя оштрафував директора на 11,9 тисячі гривень.

Кошти, які вказаній фірмі перераховувала військова частина, були згодом виведені в готівку та передані службовим особам військової частини 3033 Національної гвардії України, – йдеться у матеріалах справи.

Наразі розслідування у цій справі триває. Своєю ухвалою від 21 вересня Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області продовжив строк досудового розслідування до 22 листопада 2020 року.

Читайте також: У Запоріжжі гравцям муніципального клубу «Металург» придбають форму майже на 200 тисяч