У Запоріжжі через COVID-19 переносять вибори ректора “Запорізької політехніки”

Провести вибори ректора НУ “Запорізька політехніка”, який раніше мав назву «Запорізький національний технічний університет», планувалось 26 листопада. Новою датою проведення виборів визначили 21 грудня 2020 року.

Відповідний наказ видало Міністерство освіти і науки.

У документі йдеться про те, що дату виборів переносять на виконання протиепідемічних заходів. Наразі університет очолює доктор технічних наук та депутат Запорізької обласної ради минулого скликання Сергій Бєліков. Цього року йому офіційно присвоїли звання почесного громадянина міста.

У вересні декларацію кандидата на посаду ректора університету подав Едуард Гугнін. Він працює першим проректором запорізького національного університету «Запорізька політехніка». 2019 року Гугнін обіймав посаду заступника голови Запорізької ОДА.

Також відомо, що декларацію кандидата на посаду ректора “Запорізької політехніки” подали Олександр Овчинников та Віктор Грешта.

Олександр Овчинников наразі є доктором технічних наук та професором. Він – завідувач кафедри «Обладнання та технології зварювального виробництва» НУ «Запорізька політехніка».

Віктор Грешта вказується проректором з науково-педагогічної роботи та гуманітарних питань “Запорізької політехніки”.

Згідно положення про порядок обрання ректора, кандидат на цю посаду має бути громадянином України, повинен вільно володіти державною мовою, мати вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менше як 10 років. 

Читайте також: У Запоріжжі вимагали послаблення карантину стукотом посуду