У Бердянську цими вихідними проведуть другий тур виборів міського голови

Бердянськ став єдиним містом на Запоріжжі, де призначили повторне голосування з виборів міського голови. Його проведуть 22 листопада.

Про це повідомляє ЦВК.

У другому турі за посаду міського голови будуть боротися Валерій Баранов, який став висуванцем від партії «За Майбутнє», а також Олександр Свідло, кандидат від «Опозиційної платформи – за життя». Під час першого туру виборів за Валерія Баранова проголосувало 30,15% виборців, Олександр Свідло отримав 34,7% підтримки.  

Валерій Баранов 1998 року вже обирався міським головою Бердянська, а у 2007-2012 роках був народним депутатом України від Блоку Литвина. 2014 року короткий проміжок часу очолював Запорізьку ОДА, зараз вказаний приватним підприємцем.

Олександр Свідло зазначається заступником директора з комерційних питань ТОВ «Бердянська автотранспортна компанія». 2015 року він обирався депутатом Бердянської міської ради від «Опозиційного блоку», був заступником міського голови.

Центральна виборча комісія додатково інформує, що карантин «вихідного дня» на організацію та проведення самих виборів не поширюється. Разом з тим, у ЦВК нагадують про певні правила безпеки, які будуть діяти на дільницях. Вони будуть подібні до тих, що були впроваджені під час першого туру 25 жовтня:

–         при вході на дільницю вимірюватимуть температуру;

–         при вході та у самому приміщенні для голосування буде нанесена розмітка, яка вказуватиме на дотримання дистанції;

–         усі учасники виборчого процесу мають бути в масках;

–         будуть встановлені дезінфікуючі засоби для рук;

–         будуть наявні окремі кабіни для голосування для людей, що мають ознаки респіраторних захворювань.

Втім, у ЦВК не виключають те, що явка 22 листопада через карантин «вихідного дня» може бути нижчою, ніж була 25 жовтня.

За даними Центрвиборчкому, голосування 25-го жовтня показало рекордно низьку явку – у Запорізькій області з більш ніж 1 327 000 виборців своїм правом голосу скористалися лише 34%.

Читайте також: Запорізька область знаходиться на 20-му місці серед регіонів за явкою виборців, – ЦВК