На Запоріжжі почали діяти нові карантинні обмеження: що заборонено

Уряд продовжив дію карантину, встановленого через COVID-19, до 28 лютого 2021 року. Крім того, відсьогодні почали діяти нові обмеження.

Про це йдеться у новій постанові Кабміну (№1236).

Зокрема, з 19 грудня 2020 року уряд заборонив проведення у школах та інших освітніх закладах святкових заходів у присутності глядачів та за участю дітей більше, ніж з одного класу чи групи. Ввели обмеження й на проведення релігійних заходів: тепер їх не можна проводити, якщо у приміщені буде більше однієї людини на 5 кв.м. Схоже обмеження діятиме також для музеїв та галерей. Там кількість відвідувачів не повинна перевищувати однієї особи на 10 кв.м.

Окремо повідомляється про заборони для закладів громадського харчування. Їм заборонено працювати з 23.00 до 7.00 та проводити святкові заходи. При цьому, повністю розраховувати клієнтів там повинні до 22.00.

На Новий рік, з 31 грудня на 1 січня, розважальним закладам дозволили працювати до 1.00 ночі.

У Кабміні наголошують, що також продовжують діяти обмеження, які були встановлені раніше.

За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ, станом на 19 грудня в Запорізькій області на COVID-19 захворіло 46 545 чоловік – з початку пандемії. За минулу добу зареєстровано 829 нових випадків інфікування.

Читайте також: На Запоріжжі зростає кількість захворілих на СОVID-19 медиків