У Запоріжжі на стерилізацію вуличних тварин хочуть витратити 850 тисяч гривень

За рахунок коштів міського бюджету у 2021 році в Запоріжжі здійснять вилов та стерилізацію безпритульних тварин. Відловлювати будуть котів та собак. На їх стерилізацію запланували витратити майже 852 тисячі гривень у цьому році.

Інформація оприлюднена у системі “Prozorro”.

Комунальне підприємство “Побутовик” Запорізької міськради 18 січня оголосило тендер на ветеринарні послуги для безпритульних собак та котів. Згідно документів, переможець торгів повинен провести щеплення, стерилізацію, післяопераційне перетримання та реєстрацію тварин.

Всього відловити та стерилізувати запланували 432 собаки та 603 кота. Очікувана вартість закупівлі послуги — 851,8 тисячі гривень. Відтак, стерилізація однієї тварини може коштувати 823 гривні.

Зазначається, що відловлювати та доставляти тварин на стерилізацію буде безпосередньо підприємство “Побутовик” із залученням представників громадських організацій та волонтерів. Своєю чергою переможець тендеру, крім надання ветеринарних послуг, має скласти довідку на кожну тварину: із зазначенням інформації про її вакцинацію, біостерилізацію, кліпсування, чіпування, тривалість післяопераційного перетримання. А також зареєструвати тварину в електронній системі ідентифікації «Animal-id.info», де зазначити її породу, стать, фото, ймовірну дату народження та інше.

Після цього тварину повинні передати представникам КП «Побутовик», які надалі повернуть її на вулицю.

Тендер запланували провести 4 лютого.

Читайте також: Мільйони на рекламу від запорізької мерії