Фірми, пов’язані з керівництвом запорізького заводу, отримають 3 гектари на березі Дніпра

На розгляд Запорізької міськради винесено проєкт рішення про передачу в довгострокову оренду земельних ділянок на березі Дніпра двом фірмам, які контролює керівництво “Запорізького інструментального заводу”. Йдеться про територію бази відпочинку «Лист» у Південному мікрорайоні.

Про передачу земельних ділянок йдеться у проєкті рішення Запорізької міської ради (№23).

Документом пропонується передати в оренду на 19 років суміжні ділянки бази у 1,99 та 1,24 га за адресою вул. Чубанова, 2б двом фірмам – ТОВ «Пектораль» та ТОВ «База відпочинку Запорізького інструментального заводу»

ТОВ «Пектораль» контролює Олег Мітрохін, серед бенефіціарів раніше вказувалась Лідія Литвин. Засновником ТОВ «База відпочинку Запорізького інструментального заводу» є ТОВ «Запорізький інструментальний завод». Останнім підприємством співволодіють офшорна “Гаррісон Пасіфік Ллс”, ПАТ «Лист», Сергій Васін та Олексій Литвин. 

Олексій Литвин є головою наглядової ради “Запорізького інструментального заводу” – в минулому завод ім. Войкова, що розташований на перетині проспекту Соборного та вулиці Слобідської (РЦ “Капіталіст”). 2014 року Литвин балотувався до Верховної Ради в окрузі № 74, проте програв Петру Сабашуку.

Раніше комунальна земельна ділянка за адресою вул. Чубанова 2б мала загальну площу 3,41 га, нею користувалось ТОВ “Пектораль”. 2019 року з фірмою продовжили договір оренди строком на 10 років. Проте наступного 2020 року у міськраді погодили поділ вказаної землі і тепер частинами передають в оренду на 19 років. При цьому офіційно зазначається, що поділ ділянки відбувся у зв’язку із продажем ТОВ “Пектораль” частини майна ТОВ «База відпочинку Запорізького інструментального заводу».

Читайте також: Реконструкцію Набережної у Запоріжжі віддають фірмі з низкою кримінальних справ