Запорізька мерія віддала ділянку з дитсадком в центрі міста під приватну забудову

На січневій сесії Запорізької міської ради депутати підтримали проєкт рішення про надання в оренду ділянки площею 0,4 гектари. Зараз ній розташована занедбана будівля дитсадку. Сама ділянка знаходиться у затишному дворі на розі вулиць Перемоги і Тюленіна, поряд зі спорткомплексом SportLife – колишнім манежем.

Рішення було проголосовано в пакеті земельних питань (№52).

За рішенням міськради, громадянин Андрій Олександрович Колесник отримує ділянку за адресою вул. Перемоги, 3а в оренду на 19 років для житлової та громадської забудови, а саме для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. В документі зазначається, що в об’єкті має також розміщуватись дошкільний заклад.

Дозвіл на розробку земельної документації, тобто позначення ділянки в земельному кадастрі, Колесник отримав від мерії у вересні минулого року. В пояснювальній записці зазначається, що об’єкт на вказаній ділянці, а саме розвалена будівля дитсадку, вже належить Колеснику. Згідно даних реєстру речових прав, він придбав її у серпні 2020 року. 

Повний тезко Андрія Колесника, за даними відкритих реєстрів, є керівником та власником будівельної фірми «Анталіна». Наразі вартість оренди великої ділянки в центрі міста для приватної забудови лишається невідомою.

Читайте також: Запорізькій депутат п’ять років не сплачував за комунальні послуги