Запоріжцям буде загрожувати штраф за відсутність маски – від 170 до 255 гривень

Верховна Рада 262 голосами схвалила поданий урядом законопроєкт про запровадження штрафів за знаходження осіб у громадських місцях без маски на обличчі. У статті закону уточнюється, що маска може бути виготовлена власноруч.

Документ оприлюднений на сайті Верховної Ради України. 

За прийнятим законом ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнили другою частиною – про введення штрафів за відсутність маски. Штраф складатиме від 170 до 255 гривень. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, протоколи про штрафи складатимуть одразу на місці.

Складати протоколи зможуть поліцейські, представники епідемічного контролю, а також представники органів місцевого самоврядування.

«Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно — тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – йдеться у новій редакції статті КУпАП.

Закон чекає підпису Президента.

Нагадаємо, відсьогодні у Запоріжжі почав діяти останній, «червоний», рівень епідзагрози. Почали дію й нові карантинні обмеження. Зокрема, у Запоріжжі посилено патрулювання.

За останню добу, за даними Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ, у місті захворіла 361 людина. Зареєстровано 4 летальних випадки.

Читайте також: У Запоріжжі вводять останній, «червоний» рівень епідзагрози. У місті посилять патрулювання